Könnyűszerkezet, vagy maradunk a "kőkorszak"-ban?

Hatalmasat fejlődött az építkezés a kezdetektől mostanáig. Óriási a különbség az építkezési módok, szokások között a világ különböző területein. Egy azonban tény: a családi házak vonatkozásában a világon átlagosan 60-70 % az aránya a könnyűszerkezetes építkezésnek.
Nyugat európai országokban, (pl. Svájcban) még ennél is magasabb, több mint 70 %. Hazánkban is egyre többen választják ezt a rendkívül költség kímélő, emberközpontú, egészséges élőhelyet nyújtó, és minden paraméterében kiváló minősítéssel rendelkező módot. Akik ilyenben élnek, megtapasztalhatják azt, hogy mit jelent, mikor a házunk szolgál minket, és nem mi a házunkat. Környezetbarát, egészséges, kiváló energetikai minősítésü, kis fenntartási költségű, gyönyörű, és olyan, amilyet megálmodik magának.
Tüzihorganyzott acélváz, és a legmodernebb hőszigetelési technikák teszik lehetővé azt a rendkívüli tartósságot, és kis energiaigényt, ami ezeket a meglepően gyorsan elkészülő otthonokat jellemzi!
Ismerje meg Ön is, milyen előnyöket élvez, aki egy ilyen házban élhet!

Tárolható a nap által előállított hőenergia egy magyar találmány segítségével

Megoldható egy 100 nm-es családi ház fűtése 5 m2 napkollektorral, amennyiben Mészáros Ágoston és Török Sándor találmánya termékké válik.
A két feltaláló ötlete az, hogy a megtermelt hőenergiát elteszik a hideg időjárás idejére.
Ennek eszköze egy vegyi akkumulátor, amelynek egy kilogrammja 40-szer annyi energiát tárol, mint amennyi egy kilogramm benzinben van. Télen az akkumulátorból egy vegyi kazán nevű szerkezet veszi ki a hőt, amellyel fűthető a ház. Az akkumulátor ára kilowattonként 50 euró.
Mátraházi János találmánya a ház tetőgerincén felgyorsuló szelet fogja munkára. A tűzfalra szerelt szélcsatorna járókerékhez, az pedig generátorhoz kapcsolódik. Kókai Dénes energiavitorlája két vízszintes lapból áll, ezek között áramlik a szél, amely berezegteti a lapokat, amelyek szintén áramot termelnek. Borbás Sándor és Attila pedig alacsony hőmérsékletű hőerőművet mutatott be. Egy tartályban levegőt melegítenek, ami kitágulva egy felhajtóerős turbinát működtet. Előnye, hogy már 30 Celsius fokon működik.
Nagyon jó ötleteknek bizonyulnak ezek a megoldások, melyeket az idei Bnv-n mutattak be a fejlesztők.
Sok sikert a fejlesztőknek ahhoz, hogy az ötleteik bekerülhessenek a való világba, mint magyar találmány.

Reklám

Készház

Sweet home


mobilpont

https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=mail&passive=true&rm=false&continue=http%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2F%3Fui%3Dhtml%26zy%3Dl&bsv=zpwhtygjntrz&scc=1&ltmpl=default&ltmplcache=2