Könnyűszerkezet, vagy maradunk a "kőkorszak"-ban?

Hatalmasat fejlődött az építkezés a kezdetektől mostanáig. Óriási a különbség az építkezési módok, szokások között a világ különböző területein. Egy azonban tény: a családi házak vonatkozásában a világon átlagosan 60-70 % az aránya a könnyűszerkezetes építkezésnek.
Nyugat európai országokban, (pl. Svájcban) még ennél is magasabb, több mint 70 %. Hazánkban is egyre többen választják ezt a rendkívül költség kímélő, emberközpontú, egészséges élőhelyet nyújtó, és minden paraméterében kiváló minősítéssel rendelkező módot. Akik ilyenben élnek, megtapasztalhatják azt, hogy mit jelent, mikor a házunk szolgál minket, és nem mi a házunkat. Környezetbarát, egészséges, kiváló energetikai minősítésü, kis fenntartási költségű, gyönyörű, és olyan, amilyet megálmodik magának.
Tüzihorganyzott acélváz, és a legmodernebb hőszigetelési technikák teszik lehetővé azt a rendkívüli tartósságot, és kis energiaigényt, ami ezeket a meglepően gyorsan elkészülő otthonokat jellemzi!
Ismerje meg Ön is, milyen előnyöket élvez, aki egy ilyen házban élhet!

Napelemes tetőcseréppel az ingyen energiáért




Végre egy magyar sikertermék! A kp.hu gratulál a kifejlesztőknek.
Világsikerünk a napelemes cserép


A Münchenben bemutatott napelemes tetőcserép forgalmazása iránt eddig harminchat országból érdeklődtek. A forradalmi újításnak számító napcellás cserépből évi egymillió darabot gyártanának, a Borsod megyei Harsányban.
A napelemes tetőcserepet a nyár elején rendezett szakkiállításon ismerhette meg a nagyközönség. Tóth Miklós, a technológia kitalálója három éve kísérletezik olyan megoldással, amely kiváltaná a jelenlegi napelemes rendszereket, mostanra pedig biztossá vált, hogy ősszel megindulhat a találmány tömeggyártása is.
Bárhova beépíthető!
A napelemes tetőcserép előnye, hogy egyenként cserélhető és bővíthető. Az egyes elemek vezeték nélkül is összekapcsolhatók, teljesítményük összeadódik. A meghibásodásról a cserép világító éle tájékoztatja a tulajdonost, ezután a megrongálódott darab egyszerűen kiszerelhető, így nincs szükség az összes elem cseréjére.
hagyományos napelemes megoldások hátránya, hogy nem túl esztétikus, táblás kivitelben szerelhetők fel, jelentős többletsúllyal terhelve a tetőszerkezetet. Drágák és a működtetésükhöz szükséges rendszer kiépítése is költséges, ráadásul a napelemtáblák javításakor gyakran az egészet kicserélik. Ezzel szemben a napelemes cserép minden tetőtípusra felszerelhető, műemléki környezetbe is beilleszthető, legyen szó gótikus templomtoronyról, kastélytetőről vagy kínai pagodáról. Bármilyen formában, méretben és színben gyártható, nincs szükség a födém átalakítására sem. A napelemes cserép súlya körülbelül egyharmada a hagyományosnak, a cellák viszont akár negyven százalékkal nagyobb hatásfokon is teljesíthetnek, mint a jelenlegi rendszerek. A szórt fénynek akár nyolcvan százalékát is felhasználják.
Néhány darab is vásárolható!
A technológia magában hordozza a bővíthetőséget, a vevő pillanatnyi anyagi helyzete szerint akár néhány cseréppel is elkezdheti a rendszer kiépítését, később pedig további elemeket vásárolhat hozzá. Egy számítógép üzemeltetéséhez már négy darab cserép is elegendő, egy hűtő működtetéséhez nyolc cserép szükséges. Három-ötszáz darab már biztonságosan kiszolgálja egy átlagos családi ház energiaigényét, beleértve az elektromos hálózatot és a fűtési rendszert is.
A világ százhatvan országában élvez védettséget az új találmány
A napelemes tetőcserép megalkotását egy hétköznapi problémának köszönhetjük. Tóth Miklós felesége folyton bosszankodott a magas villanyszámla miatt. Az elektronikai szakember ezért olyan, új módszeren kezdett dolgozni, amelynek felhasználási területe jóval szélesebb, mint a hagyományos napelemes eszközöké. Közben felmerült, hogy miért ne lehetne maga a tető a rendszer része? Így született meg a napelemes tetőcserép ötlete. A szabadalmi hivatalban kiderült, hogy nincsen hasonló oltalom beadva, ezért Tóth levédette a terveket, így az új találmány a világ százhatvan országában élvez védettséget.
Egy év alatt megtérül…
“A napelemes cserepet májusban mutattuk be az InterSolar nemzetközi kiállításon. A rendezvény rangját jelzi, hogy ezerkettőszáz kiállító, köztük négy magyar cég részvételével szervezték meg, viszont büszkén mondhatom, a legnagyobb sikert a mi termékünk hozta. Harminchat országból érdeklődtek a kereskedelmi jogok iránt. Jelenleg úgy néz ki, hogy kaliforniai, német és szaúd-arábiai partnerektől kapunk konkrét megrendeléseket. Előre meghatároztuk, hogy országonként kizárólag egy cég, legfeljebb tíz évre szerezheti meg a forgalmazói jogokat. A befolyt összegből ősszel gyártóüzem felépítését tervezzük. A tervek már elkészültek, a harsányi önkormányzat jelképes összegért ajánlott fel egy telket, a Bükk-Makk LEADER-vidékfejlesztési társulás pedig pályázatot nyújtott be. Mivel pozitív elbírálás esetén sem biztos, hogy szeptemberig hozzájutunk a pályázati támogatáshoz, előfordulhat, hogy lízing vagy hitellehetőséget is igénybe veszünk az építkezés megkezdéséhez. Az üzem felépítése körülbelül százmillió forint, további százötvenmillió pedig a géppark beszerzéséhez szükséges. Számításaink szerint egy éven belül megtérülhet a befektetetés, ezért két-három év múlva valószínűleg egy nagyobb kapacitású üzemet is felhúzunk.” – mondja Tóth Miklós.
forrás: http://www.vallalkozoinegyed.hu

2 megjegyzés:

Kerem kozvetitesuket kapcsolatfelvetelre
Tóth Miklós es en kozottem
E-mail cimem ...ptakach@cox.net az uj talamany miatt az USA bol erdeklodom... es lehetoseget kinalok
Peter Takach
Okleveles Epitomernok
5318 East Le Marche Ave
Scottsdale AZ, 85254-1773

 

Tóth Miklós feltalalo reszere
Ha segitsegre van szuksege , egyseges erovel eloallitjuk 30 eves tapasztalatom (18 NSZK- 12 USA ) allitom Amerika a leginteligensebb a Marketing vonalon (Ok Talaltak ki )Kerem tajekoztasson keszuljon hogy ki jon ide szemelyesen es itt intezkedhetunk ugyeben , forradalmasithatja talamanyat ha ugy van ahogy olvasom a megjelent cikkekbol...
Varom valaszat
ptakach@cox.net
otthoni kapcsolatom ez ugyben Andok Csaba Okleveles Epitesz Mohacs elerheto csaba@andok.hu

 

Reklám

Készház

Sweet home


mobilpont

https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=mail&passive=true&rm=false&continue=http%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2F%3Fui%3Dhtml%26zy%3Dl&bsv=zpwhtygjntrz&scc=1&ltmpl=default&ltmplcache=2