Könnyűszerkezet, vagy maradunk a "kőkorszak"-ban?

Hatalmasat fejlődött az építkezés a kezdetektől mostanáig. Óriási a különbség az építkezési módok, szokások között a világ különböző területein. Egy azonban tény: a családi házak vonatkozásában a világon átlagosan 60-70 % az aránya a könnyűszerkezetes építkezésnek.
Nyugat európai országokban, (pl. Svájcban) még ennél is magasabb, több mint 70 %. Hazánkban is egyre többen választják ezt a rendkívül költség kímélő, emberközpontú, egészséges élőhelyet nyújtó, és minden paraméterében kiváló minősítéssel rendelkező módot. Akik ilyenben élnek, megtapasztalhatják azt, hogy mit jelent, mikor a házunk szolgál minket, és nem mi a házunkat. Környezetbarát, egészséges, kiváló energetikai minősítésü, kis fenntartási költségű, gyönyörű, és olyan, amilyet megálmodik magának.
Tüzihorganyzott acélváz, és a legmodernebb hőszigetelési technikák teszik lehetővé azt a rendkívüli tartósságot, és kis energiaigényt, ami ezeket a meglepően gyorsan elkészülő otthonokat jellemzi!
Ismerje meg Ön is, milyen előnyöket élvez, aki egy ilyen házban élhet!

Mobilházak 2 hét alatt Horizont szerkezetből.


Építsen Horizont® energiatakarékos mobilházat, így nem kell építési engedélyt kérnie, lakása bármikor költöztethető lesz, és ami a legjobb, nem kell ingatlanadót fizetnie.

A Horizont® mobilházak nem hasonlíthatóak össze egyetlen más mobilházzal sem, mivel általánosságban 5 cm hőszigetelést alkalmaznak a gyártók, ami egy alkalmi lakás megoldásra jó, mint például vikend háznak, de a tartós tartózkodást éghajlatunkon csak igen drága üzemeltetéssel tudják megoldani.

A Horizont® mobilházak vázszerkezete megegyezik a Horizont® Könnyűszerkezetes családi házak falszerkezetének anyagával, annyi különbséggel, hogy a mobilházban összesen 15 cm kőzetgyapot szigetelés található.

Miért jó egy Horizont® Mobilház?

  • A megrendeléstől számított 15. napon belül átvehető
  • Hőszigetelése a 38 cm-es téglafalnál 50%-kal jobb, ezért rendkívül energiatakarékos
  • Bármikor áttelepíthető más helyszínre
  • Korlátlan alaprajzi elképzelés megvalósítható (akár egyedi, vagy típusterv alapján)
  • 10 féle külső vakolat, vagy szerelt burkolat választható, melyeknek színvilágát Ön határozhatja meg az egyéniségének megfelelően
  • A Tetőfedőanyag lehet cserép, zsindely, vagy bármely más tetőfedő anyag
  • A Horizont® mobilházak egymással összeépíthetőek, így akár több száz négyzetméteres épület is kialakítható belőle
  • Akár 36m2-es egy darabból álló mobilház is kivitelezhető és szállítható
  • A Horizont® mobilházakba fal, padló, infrafűtés és klíma is rendelhető
  • Nem kell építési engedély
  • Nem kell építményadót fizetni
  • Kedvező ár-érték arány

Kiknek ajánljuk?

  • A Horizont® Mobilházak kiválóan alkalmasak fiataloknak első lakásként, vagy olyan pároknak, akiknél a gyermekek már felnőttek és ki szeretnének költözni a városból egy kellemes lakókörnyezetbe.
  • A mobilházakra nem kell építési engedély, ezért külterületen is lehet lakás céljára használni.
  • A Horizont® Mobilházak kiválóan alkalmasak kempingbe appartman háznak egész éves használat mellett is, hiszen a téglaházaknál 50%-kal jobb szigeteléssel rendelkeznek.

Mi a rétegrend egy Horizont ® mobilházban?

  • külső szerelt burkolat 1 cm
  • légrés 1 cm
  • 5 cm kőzetgyapot szigetelés
  • 10 cm Horizont ® acélszerkezet, közötte 10 cm Rockwool® kőzetgyapottal
  • párazáró fólia
  • belső gipszrost falburkolat, vagy fa dekor fa falburkolóelemek 1,2 cm

Hogyan szállítható egy Horizont ® mobilház?

Ez a mérettől függ. A legkisebb mobilház egység 6×3 méteres, a legnagyobb 12×3,6 méteres. Minden esetben teherautóval szállítjuk a helyszínre.

Kell alapozás egy mobilháznak:

Nem kell alapozás, csak a teherhordó alváz néhány pontja alá kell betonelemeket fektetni a vízszintes beállítás érdekében, valamint a megsüllyedés ellen.

Később új helyre szállíthatom a mobilházat?

Igen, még akkor is, ha több házat egymásba soroltunk.

Mi kell ahhoz, hogy egy Horizont ® Mobilházba beköltözhessek?

Először is meg kell rendelni cégünktől, majd legkésőbb 3 hét múlva a helyszínre szállítjuk, ahol beüzemelhető pár óra alatt, és még aznap használatba vehető.
Víz és áramcsatlakozásra van szükség, valamint a szennyvízcsonk bekötésére.
Igény esetén agregáttal, víztartállyal, valamint napkollektorral és napelemekkel is fel tudjuk szerelni, így közmű nélküli telken is használható.

Kell-e engedély a Horizont ® Mobilházak telepítéséhez?

Általánosságban elmondható, hogy egy-egy országban a mobilházat ingóságként kezelik, mivel nem fix alapozású épületről van szó. Így nem kell építési engedély az országok 95%-ában.
Mielőtt vásárolni szeretne, kérjük vegye fel az adott helyen az építési hatósággal a kapcsolatot. Magyarországon azt, hogy mi, hol építhető, az OTÉK határozza meg.
Horvátországba például ha van kereke a mobilháznak, akkor telepíthető építési engedély nélkül.

Az egész világon nagyon kevés kivétellel a jogszabályok ismerik a mobilházak fogalmát.
Ezért a legtöbb helyen ezen ingó épületeknek létjogosultságot ad, mint például campingek, vikkend telkek, vagy mobilház parkok.
Magyarországon a jogszabály nem ismeri a mobilház fogalmát!
Az OTÉK többször lett módosítva, de ebbe nem került bele ezen épületek definíciója, ezért a mobilházakkal kapcsolatos elképzelések a legtöbb esetben tévesek.
Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 2.§-ában megfogalmazott fogalom-meghatározás értelmében.
Építmény: építési tevékenységgel létrehozott, illetve késztermékként az építési helyszínre szállított, – rendeltetésére, szerkezeti megoldására, anyagára, készültségi fokára és kiterjedésére tekintet nélkül – minden olyan helyhez kötött műszaki alkotás, amely a terepszint, a víz vagy az azok alatti talaj, illetve azok feletti légtér megváltoztatásával, beépítésével jön létre. Az építményhez tartoznak annak rendeltetésszerű és biztonságos használatához, működéséhez, működtetéséhez szükséges alapvető műszaki és technológiai berendezések is (az építmény az épület és műtárgy gyűjtőfogalma).
Épület: jellemzően emberi tartózkodás céljára szolgáló építmény, amely szerkezeteivel részben vagy egészben teret, helyiséget vagy ezek együttesét zárja körül meghatározott rendeltetés vagy rendeltetésével összefüggő tevékenység, avagy rendszeres munkavégzés, illetve tárolás céljából.

Mindenképpen javasoljuk, hogy ha mobilházat szeretne vásárolni, akkor a helyi Önkormányzat Építési Hatóságával szíveskedjen egyeztetni.

Reklám

Készház

Sweet home


mobilpont

https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=mail&passive=true&rm=false&continue=http%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2F%3Fui%3Dhtml%26zy%3Dl&bsv=zpwhtygjntrz&scc=1&ltmpl=default&ltmplcache=2