Könnyűszerkezet, vagy maradunk a "kőkorszak"-ban?

Hatalmasat fejlődött az építkezés a kezdetektől mostanáig. Óriási a különbség az építkezési módok, szokások között a világ különböző területein. Egy azonban tény: a családi házak vonatkozásában a világon átlagosan 60-70 % az aránya a könnyűszerkezetes építkezésnek.
Nyugat európai országokban, (pl. Svájcban) még ennél is magasabb, több mint 70 %. Hazánkban is egyre többen választják ezt a rendkívül költség kímélő, emberközpontú, egészséges élőhelyet nyújtó, és minden paraméterében kiváló minősítéssel rendelkező módot. Akik ilyenben élnek, megtapasztalhatják azt, hogy mit jelent, mikor a házunk szolgál minket, és nem mi a házunkat. Környezetbarát, egészséges, kiváló energetikai minősítésü, kis fenntartási költségű, gyönyörű, és olyan, amilyet megálmodik magának.
Tüzihorganyzott acélváz, és a legmodernebb hőszigetelési technikák teszik lehetővé azt a rendkívüli tartósságot, és kis energiaigényt, ami ezeket a meglepően gyorsan elkészülő otthonokat jellemzi!
Ismerje meg Ön is, milyen előnyöket élvez, aki egy ilyen házban élhet!

Aktív ház az, ami több energiát termel, mint amit felhasznál


Passzívnak nevezzük azt a házat, amely évente és négyzetméterenként nem fogyaszt több energiát 15 kWh-nál. Ebbe a fűtés és a hűtés mellett bele tartozik a világítás és a háztartási gépek által elfogyasztott energia is.

Az aktív házak viszont maguk termelik meg a működtetésükhöz szükséges energiát, sőt elérhető, hogy többet is termeljenek, mint amire szükségük van.

A felesleges villamos energiát vissza lehet termelni az elektromos hálózatba, melyet az áramszolgáltató átvesz tőlünk. Igaz, az, hogy vissza lehessen termelni a hálózatba ki kell alakítani egy ad-vesz mérő rendszert, ami nem olcsó beruházás.

Az viszont nem irreális dolog, hogy egy Horizont Készházat teljes mértékben saját magunk által megtermelt energiával üzemeltessünk.

A HORIZONT aktív házakban napelemmel, valamint szélerőművekkel állíthatjuk elő az elektromos energiát, majd a fűtést és hűtést geotermikus rendszerrel és napkollektorral állítjuk elő.
A fűtési és hűtési hőleadás falsugárzó fűtéssel és hűtéssel történik.

Egy 200 m2-es aktív ház, mely minimum annyi energiát termel, mint amennyit felhasznál HORIZONT kiemelten energiatakarékos készház rendszerből, nálunk bruttó 240 ezer forint négyzetméterenkénti költségből megvalósítható.

Ebben az árban benne van a kulcsrakész kivitelezés a tervezéstől, a kulcsátadásig az energiatermelő berendezésektől a geotermikus rendszerig.

Ne feledje, ha aktív házat épít soha nem lesz fizetnivaló energiaszámlája!!!

Reklám

Készház

Sweet home


mobilpont

https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=mail&passive=true&rm=false&continue=http%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2F%3Fui%3Dhtml%26zy%3Dl&bsv=zpwhtygjntrz&scc=1&ltmpl=default&ltmplcache=2