Könnyűszerkezet, vagy maradunk a "kőkorszak"-ban?

Hatalmasat fejlődött az építkezés a kezdetektől mostanáig. Óriási a különbség az építkezési módok, szokások között a világ különböző területein. Egy azonban tény: a családi házak vonatkozásában a világon átlagosan 60-70 % az aránya a könnyűszerkezetes építkezésnek.
Nyugat európai országokban, (pl. Svájcban) még ennél is magasabb, több mint 70 %. Hazánkban is egyre többen választják ezt a rendkívül költség kímélő, emberközpontú, egészséges élőhelyet nyújtó, és minden paraméterében kiváló minősítéssel rendelkező módot. Akik ilyenben élnek, megtapasztalhatják azt, hogy mit jelent, mikor a házunk szolgál minket, és nem mi a házunkat. Környezetbarát, egészséges, kiváló energetikai minősítésü, kis fenntartási költségű, gyönyörű, és olyan, amilyet megálmodik magának.
Tüzihorganyzott acélváz, és a legmodernebb hőszigetelési technikák teszik lehetővé azt a rendkívüli tartósságot, és kis energiaigényt, ami ezeket a meglepően gyorsan elkészülő otthonokat jellemzi!
Ismerje meg Ön is, milyen előnyöket élvez, aki egy ilyen házban élhet!

Központi Porszívó

Tudta, hogy ….

  • A Központi Porszívó egyáltalán nem juttat vissza port a lakásba, ezért teljesen allergén-mentes.
  • Teljesen csendes, mert a porszívógép nem a lakótérben, hanem atetőtérben, garázsban, vagy a pincében van elhelyezve.
  • A Központi porszívó lényegesen nagyobb szívóteljesítménnyel rendelkezik, mint egy hasonló árkategóriájú porszívógép.
  • A Központi Porszívó lényegesen kevesebb összegbe kerül, mint egy modern allergén-mentes porszívógép.

Azt gondoljuk, hogy a miért ezt válasszam menüpont kimaradhat, mert mégegyszer leírhatnánk a fentieket.

Mi az a Központi porszívó?

Egy falba épített csőrendszer, melynek egyik végén megtalálható egy nagy teljesítményű porszívógép, a másik végén és közben pedig tetszőleges számú csatlakozóaljzat, melybe csatlakoztatható a 9 méteres szívócső, a hozzá tartozó kefékkel, különböző fejekkel.
Egy központi porszívógép akár 3x több szívóenergiával rendelkezik egy modern porszívóhoz képest.
A fali csatlakozók az elektromos csatlakozókhoz hasonlóan jelenik meg.
Ha bedugjuk a szívócsövet, és a rajta található kapcsolót bekapcsoljuk, csak akkor indul be a porszívógép, mely a lakásban zajtalan működésű, ugyanispadlástérben, garázsban, pincében, vagy olyan helyen szokás elhelyezni, ahol a zaj nem zavaró.
A központi porszívó berendezés előnyeként több dolog elmondható, az egyik, a zajtalan működés, de mégsem ez a legfontosabb. A legfontosabb dolog, amivel életünket gondtalanabbá teszik, az az, hogy nincs por a lakásban, mert a központi porszívó nem a lakásba fújj vissza a megszűrt porból visszamaradó mikro-port. A mikro-por a tetőelemen, vagy az oldalfalelemen keresztül a szabadba távozik.
Napjaink egyik népbetegsége a porallergia, melyért a lakásban található por, valamint a poratkák ürüléke idéz elő. A központi porszívóval ellátott lakásokban nincs a levegőben a porszívózás után ilyen jellegű allergén anyag, mivel az a külső térbe távozik.
Az eredetileg kényelmi felszerelés így vált elsősorban “egészségügyi befektetéssé”.
Az épületek komfortosításának, sőt automatizálásának terjedésével a beépített központi porszívó a központi fűtéshez hasonlóan rövidesen a korszerű épületek alapfelszerelésévé válik.

A hagyományos porszívó hátrányai

Az egyre hatékonyabb szűrők ellenére a háztartási kategóriájú készülékek által kibocsátott levegő mindig tartalmaz valami maradó, finom szennyeződést, ami minél finomabb, annál ártalmasabb. A lebegő finom por felhalmozódik a lakásban, a hagyományos porszívó minden használat alkalmával újra és újra csak felveri azt. További hátrányok a porleválasztás, ill. a portartály jelentős szívóerő vesztesége, tovább a zaj, a hordozásból adódó meghibásodások, a bútorok és a burkolat megsérülése. A megfelelő porleválasztású, méregdrága ultra szűrőkkel rendelkező és egyenletes teljesítményű készülékek pedig költségesebb mint a központi porszívó.

Mennyibe kerül?

Új családi ház építésénél 100 m2 -nél kisebb épület 3 kiállással anyag + munkadíjjal együtt mindössze: 250. 000 Ft + ÁFA.

100 m2 – 200 m2 közötti épület 5 kiállással anyag + munkadíjjal együtt mindössze: 330. 000 Ft + ÁFA.

200 m2 – 300 m2 közötti épület 8 kiállással anyag + munkadíjjal együtt mindössze: 450. 000 Ft + ÁFA.

A kivitelezési idő nem befolyásolja a többi munkálatokat, mivel maximum 1 munkanap alatt egy komplett rendszer elkészíthető.

Az ár tartalmazza:

  • a porszívó gépet a beszereléssel, beüzemeléssel együtt.
  • az összes csővezetéket a padló alatt, mely a porszívót és a csatlakozási pontokat köti össze.
  • Az összes falicsatlakozót, 1 darab seprűadaptert.
  • 9 m-es porszívó gégecsövet 5 darab fejjel.
  • A felsorolt eszközök beépítését, beüzemelését.

A Központi Porszívó rendszer részei:

  1. A központi motor egység:
    Rendszerint a pincében, garázsban, vagy a lakás egymellékhelyiségében helyezzük el. A központi egységből egy a kifújt levegőt szállító cső vezet a szabadba. A gépet elektromos vezetéken és hagyományos konnektoron keresztül kötjük az áramkörbe . További részletes információt a termékinformáció és a szerelési utasítás fejezetekből kaphatnak.
  2. A szívócső vezeték:
    Ez a 2 collos ( 5,08cm külső átmérőjű) műanyagcső összeköti a központi motoregységet a szívóaljzattal,mely a lakótérben található és ebbe csatlakoztathatjuk a gégecsövet porszívózáskor. Részleteket és információkat a szívócső elhelyezéséről a CrossVac szerelési utasítás fejezetből kaphatnak.
  3. A szívóaljzatok:
    Ezek mint összekötők szolgálnak a falba beépített szívócsővezeték és a lakásban használatos gégecső között. A szívóaljzatnak lecsukódó fedele van, amely egy gumitömítéssel a csővezetéket is tömíti. A készülék a gégecsőnek a szívóaljzatba való csatlakoztatásával indítható el, a fedél pedig könnyen felhajtható. Próbálja meg a készülék üzembe helyezése után egy másik szívódoboz fedelét felnyitni és tapasztalni fogja, hogy az zárva van. A használaton kívüli aljzatok szívóhatás veszteséget nem okozhatnak. Részleteket és információkat a szívóaljzat felszereléséről a CrossVac bekötési útmutató fejezetből kaphat.
  4. Szívócső / gégecső:
    A szívócső 9m hosszú és porszívózáskor a szívóaljzatba kell csatlakoztatni. A gégecsőbe épített fémgyűrű ekkor zárja az szívóaljzatban gyengeáramú áramkört , és ily módon beindul a központi szívó rendszer. A gégecső vásárlásakor ajánljuk, hogy azt válassza, amelyiknél a központi egységet a cső fogantyúján található a ki/be kapcsolóval lehet működtetni. Bármely távol lévő sarok az Ön otthonában ezzel a 9m hosszú porcsővel elérhető lehet. A plafon, magas falak, lámpa és más elkülönített részek, gond nélkül egy kézzel is elérhetőek. A CrossVac központi porszívó még a kerekesszékesek számára is megfelelő.
  5. Kiegészítők:
    A gégecsőhöz csatlakoztathatjuk a csőrúdat és a használni kívánt kelléket. Válasszon többfajta szívókefét tartozék- ajánlatainkból. Az egyszerű talaj-, és szőnyegkefétől az állatok tisztítására használt keféig mindenfajta használatra talál megfelelő eszközt kínálatunkban.

Reklám

Készház

Sweet home


mobilpont

https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=mail&passive=true&rm=false&continue=http%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2F%3Fui%3Dhtml%26zy%3Dl&bsv=zpwhtygjntrz&scc=1&ltmpl=default&ltmplcache=2