Könnyűszerkezet, vagy maradunk a "kőkorszak"-ban?

Hatalmasat fejlődött az építkezés a kezdetektől mostanáig. Óriási a különbség az építkezési módok, szokások között a világ különböző területein. Egy azonban tény: a családi házak vonatkozásában a világon átlagosan 60-70 % az aránya a könnyűszerkezetes építkezésnek.
Nyugat európai országokban, (pl. Svájcban) még ennél is magasabb, több mint 70 %. Hazánkban is egyre többen választják ezt a rendkívül költség kímélő, emberközpontú, egészséges élőhelyet nyújtó, és minden paraméterében kiváló minősítéssel rendelkező módot. Akik ilyenben élnek, megtapasztalhatják azt, hogy mit jelent, mikor a házunk szolgál minket, és nem mi a házunkat. Környezetbarát, egészséges, kiváló energetikai minősítésü, kis fenntartási költségű, gyönyörű, és olyan, amilyet megálmodik magának.
Tüzihorganyzott acélváz, és a legmodernebb hőszigetelési technikák teszik lehetővé azt a rendkívüli tartósságot, és kis energiaigényt, ami ezeket a meglepően gyorsan elkészülő otthonokat jellemzi!
Ismerje meg Ön is, milyen előnyöket élvez, aki egy ilyen házban élhet!

És mi az ára?

Gyakran felmerül a kérdés, hogy jó, jó, de mennyibe kerül egy ilyen ház?

Azt, hogy mennyibe kerül, meghatározza az, hogy mi az igény. Mekkora alapterületű, típusterv, vagy egyedi terv, kulcsrakész, vagy szerkezetkész, és természetesen az, hogy mi legyen benne?
Milyen legyen a berendezés?
Tehát a lényeg az, hogy nálunk minden egyes ház pontosan és egyedi igények szerinti árajánlattal készül. Nincsenek rejtett költségek, az árak bruttó árak. Alappal, tetővel, tokkal-vonóval. Ahogy a kedves megrendelő megálmodta. Általánosságban elmondható, hogy azonos készültségi fokú és minőségű hagyományos építkezéshez képest kedvezőbb az ára. Viszont szerettük volna elkerülni azt a csapdát, hogy kijelentjük: egy négyzetméter x forint! Ugyanis ez nem igaz! Egyszerü belátni: rajzoljon egy négyzetet, mondjuk 10x10 métereset. Ennek az alapterülete 100 nm, és negyven méter külső fala van. Ha rajzol egy 10x20 méteres téglalapot, annak az alapterülete 200 nm, és hatvan méter külső fala van. Tehát kétszer akkora alapterülethez másfélszer annyi külső fal kell.
Gondolom, ez könnyen átlátható.

A másik dolog, ami miatt felelőtlenség azt mondani hogy 1 nm x forint, az az, hogy pl egy 70 nm-es házhoz ugyanannyi épületgépészet szükséges, mint egy 200 nm-eshez. Egy gázcsonk, egy villanybekötés, stb, stb. Éppen ezért tisztességtelen dolog az, hogy mondjuk egy 70 nm-es lakáshoz kiszámolom az átlag bekerülési költséget, és ha 200 nm-est kérnek, akkor kaszálok! Nálunk a kedves megrendelők egy mindenre kiterjedő, részletes költségvetést kapnak. Árgaranciával! Tehát átadáskor is annyi, mint megálmodáskor! Nem jönnek hozzá utólagosan rejtett ksg-ek, nincs az, hogy +áfa. Annyiba kerül, ami benne van.
Nagyon fontos tudnivaló, hogy a háznak két ára van. Az egyik az, amelyiken megvesszük. Ez az ár sem magasabb, mint a hagyományos építésű. És hát van egy hosszútávú ár, ami a fenntartási költség. No, itt kezd érdekessé válni a történet, mert miközben minden paraméterében jobban teljesít a könnyűszerkezetes házunk, fenntartási költsége alapkivitelnél is fele annyiba kerül!
Energetikai besorolása A+ , mig a téglaháznak C. Készülhet belőle akár passzív ház is!
De bocsánatot kérek, szómenést kaptam, oldalakon keresztül tudok erről beszélni.
Anélkül, hogy kérdeznének!

Úgyhogy azt gondolom, egészségesebb dolog az, hogy Ön kérdez, és én arra válaszolok, amire Ön kíváncsi!
Érdekli Önt ez a téma? Netán építkezni szeretne?
Ha e-mail címemre küld egy telefonszámot, nagyon szívesen felhívom. (ujhazinfo@gmail.com)
Ha az a kényelmesebb, akkor csörögjön rám a 30/8934649-es számon, és én visszahívom!
Addig is minden jót!
Üdvözlettel: Nagy Sándor


3 megjegyzés:

Szívesen megnéznék egy ilyen lakást, kiváncsi lettem az itt olvasottak után.
Bár nekünk már kész a terv, ami természetesen téglából épült házra készült.
Ha mégis a könnyűszerkezetes házat választanánk, akkor most új terv kell? és kidobtam az ablakon a már kész terv árát?

Netty

 

Kedves Netty!

Van lehetőség arra, hogy megnézzen egy ilyen házat, sőt, a gyárat is, ahol készül, és ahol van egy bemutatóterem is. Ha már kész tervdokumentációval rendelkezik, nem kell kidobnia, egyes esetekben lehetőség van a meglévő tervek átdolgozására, és ezek után már nincs akadálya a könnyűszerkezetes kivitelezésnek. Meggyőződésem, hogy sok pénzt, időt, idegességet, és energiát takarít meg, ha ezt a technológiát választja.

Üdvözlettel: Nagy Sándor

 

Köszönöm a választ, hamarosan jelentkezem, hogy megbeszéljünk egy találkozót.

Netty

 

Reklám

Készház

Sweet home


mobilpont

https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=mail&passive=true&rm=false&continue=http%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2F%3Fui%3Dhtml%26zy%3Dl&bsv=zpwhtygjntrz&scc=1&ltmpl=default&ltmplcache=2